Kuidas analüüsida NFTsid tööriistadega ja määrata nende tulevikku?

 Vastupidiselt levinud arvamusele ei ole plokiahela tehnoloogia ainult krüptovaluutade, vaid ka paljude teiste võimaluste puhul; NFT on üks neist. Sellest kasvavast sektorist on kiiresti saamas üks suurimaid turge plokiahela tööstuses. Kuna NFT-turg kasvab jätkuvalt, suureneb ka vajadus NFT-vahendite järele, kuna üha rohkem investoreid püüab leida järgmist parimat mitte-krüptovara.


Kuigi NFT eelised on viimase 2 aasta jooksul ilmnenud, peavad paljud seda turgu mulliks ja selle ruumi investeerimine võib olla uustulnukatele hirmutav. Nagu ka asjaolu, et alati on olemas pahatahtlike kavatsustega petturid (nagu igas teises sektoris). Ütlematagi selge, et NFT-ga tegelemisel on investeerimisotsuste tegemiseks hädavajalik omada õigeid vahendeid. Sellest tulenevalt alustame NFT analüüsivahenditega tutvumist.

Olenemata sellest, kas olete NFTga uus või on teil juba oma kollektsioon turul, aitavad NFT analüüsivahendid teil hinnata konkreetsete varade kättesaadavust ja haruldust ning pakkuda üksikasju, mis suunavad teie investeerimisstrateegiat. Sellest alustame käesolevas artiklis.


Mis on NFT?

NFT (Non-Fungible Token) tähendab mitte-vahetatavat tokenit. Need on digitaalsed varad või neid kirjeldatakse kui ühte tüüpi digitaalset sertifikaati, mis esindab mitmesuguseid immateriaalseid ja materiaalseid objekte. Siia kuuluvad digitaalne kunst, muusika, maalid, virtuaalne kinnisvara, postkaardid, videod ja palju muud. Neid ei saa reprodutseerida ega samastada ühegi nendega sarnase varaga, sest kõik mittevahetatavad sümboolsed varad on iseenesest ainulaadsed.

NFTde ainulaadsus on see, mis tekitab nende nappuse ja seega suurendab nende väärtust. NFT ostmisel läheb omandiõigus üle teile, kuigi looja saab autoritasu iga kord, kui tema teos müüakse. Erinevalt tavapärastest krüptovaluutadest, nagu Bitcoin ja Ethereum, mis on asendatavad ja säilitavad oma standardväärtuse ka pärast vahetamist, ei saa NFTsid otseselt üksteise vastu vahetada. Nende omandiõigust saab hõlpsasti kontrollida, kõrvaldades igaveseks vajaduse kolmanda osapoole kontrolli järele.

Enne kui me süveneme NFT-de analüüsivahenditesse, heidame lühikese pilgu NFT-de ajaloole.


NFTde lühike ajalugu

Me võime jälgida NFT päritolu kuni värviliste müntideni, mis anti välja Bitcoini plokiahelas aastatel 2012-2013. Need värvilised mündid tähistasid reaalseid varasid - kunsti või kinnisvara - ja neid kasutati nende varade omandiõiguse tõendamiseks. 2017. aastal emiteerisid Crypto Punks kaks inimest nimega John Watkinson ja Matt Hall Ameerika stuudio Larva Lab Ethereumi plokiahelas Crypto Punks. Sellega asi ei jäänudki, samal aastal meelitas teine nimega projekt ligi 12,5 miljoni dollari suuruse investeeringu.

Pärast neid sündmusi toimus 2021. aastal NFT järsk kasv, sest üha rohkem inimesi hakkas huvi tundma digitaalse kunsti ja sellega seotud hüvede vastu. Kõige kallim NFT on Beeple "Everydays: The First 5000 Days", mis müüdi 11. märtsil 2021. aastal oksjonil üle 69 miljoni dollari.

NFT-trend on avanud loovisikutele uusi võimalusi, võimaldades neil müüa oma kunsti üle maailma ja saada oma töö eest endiselt autoritasu. Heaks näiteks on Berliini Net Art Gallery, kus ostjad said näidata oma tunnustust, toetades kunstnikku ja galeriid. NFT narratiiv võimaldab inimestel luua turgu peaaegu kõigele, mille kohta on jälgitavad tõendid, ja nende omandiajalugu on kontrollitud.


NFT põhijooned:

Digitaalne vara: Seda esindavad digitaalsed kollektsioonitooted, nagu maalid, kunstiteosed, muusika, kinnisvara, mängud jne, mille omandiõigust tõendab plokiahela tehnoloogiaga tagatud ehtne sertifikaat.

Ainulaadsus: Seda ei saa võltsida.

Vahetamine: seda saab tasu eest teistele müüa, kasutades maksmiseks krüptovaluutasid.


Parimad NFT analüüsivahendid, mida jälgida

DappRaderi analüütikute aruande kohaselt registreeris NFT turg 2021. aasta kolmandas kvartalis 10,7 miljardi dollari suuruse kauplemismahu, mis on 704% suurem kui eelmises kvartalis, ning Ethereumi võrk moodustas üle 77% NFT kauplemismahust. NFT analüüsivahenditega saavad investorid nüüd ära tunda unikaalseid varasid.

Arvestades täna kättesaadavate NFT-vahendite arvu, saate neid enne investeerimisotsuse tegemist hinnata ja läbi vaadata. Sobivate tööriistade abil saate leida häid NFT-projekte, mis on lähitulevikus varandust väärt.

Ilma mingisuguses järjekorras oleme kokku pannud mitu NFT-vahendit, mis aitavad teil otsida uusi NFT-projekte, millesse investeerida. Need mängivad hoolsuskohustuse täitmisel olulist rolli, sest valede andmete tõttu võite sattuda petturiprojekti. Samuti aitavad need teil tuvastada NFTde, uudisteallikate ja kauplemiskohtade haruldust.


Icy.tools

Analüütikavahendi jäärajatised on peaaegu nagu Nansen. Platvorm on peamiselt NFT jaoks ja te saate kas osta iganädalase passi või osta NFT ICY Founders Clubi (mis annab omanikele eluaegse juurdepääsu ja mida saab müüa OpenSea's). Tasuta kasutajad saavad näha, mida nad teevad, kuid täieliku funktsiooni kasutamiseks peate kas tellima või omama NFT Founders Clubi.

ICY NFT Founders Clubil on 1700 liikmekaarti, millest 1649 varajase juurdepääsu ostjatele annab neile eluaegse juurdepääsu ja 51 on reserveeritud tulevaste kampaaniate ja kingituste jaoks. Selle Discord server on väärtuslik ressurss inimestele, kes kasutavad icytools'i, ja need, kellel on märgis, saavad ligipääsu Founders Clubi kanalitele. Kui ühendute serveriga oma liikmekaarti sisaldava rahakotiga, antakse ligipääs automaatselt. Teine oluline detail on see, et server kasutab Collab.landi, mugavat tokeniseeritud kogukonnahaldussüsteemi, mis on mõeldud kõigile, kes saavad luua tööriistu oma kogukonna haldamiseks.


Rarity.tools

Rarity Tools on tuntud NFT tööriist loojatele. Rarity.tools platvorm kasutab unikaalset ja lihtsustatud meetodit üksikute NFT-de järjestamiseks, mis võimaldab hõlpsasti kindlaks teha, kui haruldane on konkreetne NFT.

NFT üldise harulduse saamiseks liidetakse harulduse skoorid kokku, et määrata kindlaks, milline NFT on kõige kõrgemal kohal. NFT-de entusiastid saavad platvormil hõlpsasti võrrelda erinevate NFT-de suhtelist väärtust, mis muudab NFT-de vahetamise ja nendega kauplemise lihtsaks. Mõned parimad NFT-projektid harulduse tööriistade jaoks on Mars Wars, CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Hashmasks jne.

Lisaks saab Rarity.tools'i kasutada NFT-objektide salvestamiseks samast kollektsioonist, uute uuenduste jälgimiseks ja uute funktsioonide lisamiseks platvormile. Platvormil on ka funktsionaalsus, mis võimaldab sorteerida funktsioonikategooriate kaupa, mis annab uue vaate asjadele. Muud ainulaadsed funktsioonid, nagu esteetika ja kvaliteedisegud, võivad aidata NFT-d veelgi väärtuslikumaks muuta. Nii või teisiti, ärge investeerige NFT-sse ainult ainulaadsete funktsioonide tõttu.

OpenSea



OpenSea on suurim ja tuntuim NFT-turg, mille asutasid Alex Atallah ja Devin Finzer. Seda kasutatakse NFT, digitaalsete varade, virtuaalsete kollektsioonitoodete jne ostmiseks, müümiseks ja nendega kauplemiseks. Platvorm läheb kaugemale kollektsiooniväärtustest ja muutub digitaalse vara, näiteks mängude, muusika, domeeninimede ja muu turuplatvormiks.

OpenSea on lihtne kasutajaliides, mis teeb platvormil navigeerimise, NFT-de loomise ja kauplemise uustulnukatele lihtsaks. Kuna tegemist on suurima platvormiga, on seal loetletud palju pettuse teel saadud NFTsid, ning platvorm loodab selle probleemi lahendamist hiljuti rakendatud meetmetega. Kuigi need meetmed võivad aidata ohjeldada petturlike NFT-de ostmist, ei saa petturlike toodete ohvrid siiski oma vara tagasi, sest turg on detsentraliseeritud. Seega veenduge, et teete oma hoolsuskohustuse enne investeerimist mis tahes NFT-platvormi.

Opensea on hõlpsasti kättesaadav mobiilseadmetes ja pakub ka kasulikku sisu, sealhulgas näpunäiteid, kuidas vältida pettusi ja olla turvaline detsentraliseeritud võrgus.


Nansen

Nansen on suurepärane analüüsivahend, mida kasutatakse miljardite ahela andmepunktide, rahakoti siltide ja krüptovaluutaga seotud objektide analüüsimiseks, et pakkuda kogu teavet, mida iga krüpto-/NFT-investor võiks soovida. Platvormil on NFT-le pühendatud osa, mida kasutatakse tegevuse, portfelli ja strateegiate võrdlemiseks.

Nansenit kasutavad tõsised NFT kauplejad ja pakub kõige põhjalikumat NFT turuanalüüsi, mis keskendub üksikutele rahakottidele, millel on ainulaadne arusaam NFT turu liikumisest. Algaja NFT-kogujad leiavad, et andmemaht on üle jõu käiv, kuid kogenud NFT-kogujad/kauplejad leiavad huvitava hulga kasulikku teavet oma käeulatuses.


CryptoSlam

CryptoSlami platvorm on veel üks analüütiline tööriist, mis aitab kauplejatel teha otsuseid selle kohta, millisesse kogumisse nad peaksid investeerima. Kuvades tähelepanuväärseid andmeid NFT-de müügi kohta, sealhulgas müügimahtu, tehingute arvu, omanikke ja eelseisvaid NFT-de resetteerimisi, saavad kasutajad teha kõige sobivamaid investeerimisotsuseid. Üks platvormi kõige tähelepanuväärsemaid funktsioone on igapäevane NFT-kogumine, mida jälgitakse mahu järgi. Enim müüdud kollektsioone saab vaadata eri ajaperioodidel: 24 tundi, 7 päeva, 30 päeva või kogu aeg.

Platvorm lihtsustab kauplejate tööd, pakkudes ühtset ülevaadet kõigist enimmüüdud NFT-dest iga päeva kohta ning see muutub iga päev, kui andmeid töödeldakse OpenSea ja kümnete teiste NFT-de kauplemisplatvormide kaudu. Müügiandmete uurimine on kauplejate jaoks oluline, eriti kui nad kavatsevad kindlaks teha, kas nad ostavad tippu või langust või kas kollektsioon on olnud langus- või tõusutrendis.


Üldised küsimused, mida küsida enne NFTsse investeerimist

Kuigi NFT-projekti investeerimisel tuleb arvestada mitmete teguritega, võivad need küsimused olla suurepärane viis projekti usaldusväärsuse määramiseks.

Kui palju NFT-kollektiive on saadaval?

Millisel turul on NFT noteeritud?

Kas neil on Twitteri konto, Discord, YouTube või muud NFT platvormid, kus entusiastid veedavad oma aega?

Kas loojal või kunstnikul on kogukond, kas see on tugev ja kus neid võib leida?


Kokkuvõte

Peamine põhjus, miks kasutada NFT analüüsivahendeid, on aidata piirata pettuste hulka peamistel kauplemisplatvormidel. NFT-sse investeerimine võib olla aeganõudev, mõnevõrra riskantne ja peaaegu võimatu, kui te ei veeda tunde sotsiaalmeedia platvormidel ja NFT kauplemisplatvormidel, kus vaadatakse miljonit kättesaadavat NFT-d.

Analüüsivahenditega saab aga teha täpseid uuringuid, mis säästab aega, vaeva ja raha. Samuti, sõltuvalt sellest, mida soovite NFT-st, võivad analüüsivahendid aidata teil valida erinevate võimaluste hulgast, hukutades kogu müra ja lärmi enamiku projektide sotsiaalmeedia platvormidel, pakkudes ainult fakte ja arvandmeid, mis aitavad teil navigeerida ja teha investeerimisotsuseid.

Kas olete kasutanud mõnda neist tööriistadest? Või mõnda teist? Kirjutage kommentaaridesse.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

OSTA NFT